Despre frunze, toamna si SUFLANTE

Toamna este un anotimp impresionant care ne ofera in fiecare an un spectacol minunat de culori. Insa, din pacate, in doar cateva saptamani, acestea se muta din copaci pe sol.

Toti cei care detin curti si gradini stiu ce obositor si frustrant poate fi adunatul frunzelor cu ajutorul greblei sau a maturii, mai ales atunci cand animalul de companie al familiei doreste sa te ajute aruncandu-se in gramada abia formata.

Imagini pentru dog in leaves

O solutie optima prin care economisim timp si care presupune efort minim este colectarea frunzelor cu ajutorul unei suflante/aspirator de frunze. Exista cateva particularitati ce tin de motor, alimentare, design si ergonomie de care, daca tinem cont, vom gasim o unealta de incredere in lupta cu frunzele si alte resturi vegetale, la preturi avantajoase.

Ce este o suflanta de frunze?

Suflanta este un dispozitiv care elimina un jet de aer puternic, menit sa imprastie sau sa directioneze frunzele inspre un punct in care sa formeze o gramada, de unde sa le poti aduna cu usurinta.

Anumite suflante beneficiaza si de functia de aspirare care faciliteaza strangerea frunzelor si de functia de tocare a resturilor vegetale.

CUM SA ALEG CEA MAI BUNA SUFLANTA PENTRU NEVOILE MELE?

Dupa tipul de motor si modul de alimentare:

 • Suflantele care functioneaza pe combustibil lichid sunt recomandate pentru curatarea suprafetelor mari de teren. Majoritatea suflantelor pe combustibil, functioneaza cu benzina, motor in 2 sau 4 timpi. Avantajul major in cazul acestui tip de suflanta este autonomia mare deoarece nu depindem de o sursa fixa de energie. Motoarele sunt puternice si robuste si chiar daca sunt intrebuintate in mod frecvent, au o durata mare de viata;
 • Suflantele/aspiratoarele care functioneaza pe motor cu alimentare electrica sau acumulator sunt recomandate pentru curatarea suprafetelor mici de teren, insa se pot folosi si la suprafete mai mari daca tinem cont de cateva aspect ce vor fi prezentate in continuare. Pentru acest tip de suflante preturile sunt mai mici, iar puterea de peste 2500W pe care o genereaza este suficienta pentru a-si face treaba in mod eficient.

Inainte sa achizitionam o suflanta electrica este important sa stim ce lungime are cablul de alimentare pentru ca, la nevoie, sa achizitionam si un prelungitor special pentru gradina.

Pentru suflantele pe baza de acumulator electric este important sa cunoastem autonomia de care dispunem pana la o noua incarcare si care este tensiunea oferita de acumulatori (cu cat valorile sunt mai mari, cu atat este si produsul mai rentabil).

Dupa suprafata proprietatii si cantitatea de frunze:

 • Suflante cu roti. Avantajul este ca acest tip de suflanta poate strange o cantitate mare de frunze si este ideal pentru suprafetele mari de teren sau pentru zonele in care sunt multi copaci. Dispozitivul se deplaseaza cu ajutorul rotilor si a unui maner, prin impingere.
 • Tip rucsac. Recomandata pentru cei ce nu detin spatii mari de depozitare si vaste cunostinte tehnice, acest tip de suflanta are motorul securizat in sistem tip rucsac. Functioneaza pe baza de acumulator, greutatea este bine distribuita datorita faptului ca se poarta pe spate.
 • Model de mana. Acest tip de suflanta este recomandat pentru gradinile mici.

Foarte important de retinut este ca functia de aspirare pe care o au anumite suflante (pe care o recunoastem dupa sacul cu care sunt dotate) este disponibila numai pentru modelele cu alimentare electrica sau pentru cele cu acumulator. Suflantele care functioneaza cu combustibil lichid iti permit sa imprastii frunzele sau sa le directionezi intr-un punct unde formezi o gramada de unde le poti aduna si incarca.

Alte informatii de care trebuie sa tinem cont in alegerea unei suflante:

 • Posibilitatea reglarii intensitatii jetului de aer si/sau a vitezei de aspirare.
 • Garantarea optiunii de ON/OFF cu actionare rapida.
 • Dispozitivul trebuie sa fie confortabil si sa se plieze nu doar pe dimensiunile gradinii ci si pe caracteristicile utilizatorului.
 • Este recomandat ca in cazul acestui tip de produs sa se aleaga brand-ul. Producatorii consacrati folosesc materiale de calitate in fabricarea produselor, sunt atenti la tehnologia folosita, ofera garantie si service gratuit in aceasta perioada care poate sa fie de 2 sau de 3 ani.

Ca particularitati de design si ergonomie conteaza:

 • Pozitionarea fantelor de aerisire pentru motor.
 • Forma manerului (daca este cauciucat si suficient de moale la atingere) si existenta unui maner suplimentar de control.
 • Existenta unei curele pentru umar pentru o redistribuire ergonomica a greutatii aparatului.
 • Forma duzei de aspirare/suflare. Exista duze cu o forma usor turtita utile in directionarea precisa a fluxului de aer si implicit a frunzelor si duze cu capat rotund ce asigura o putere mai mare a jetului de aer, intrebuintata in dezlipirea frunzelor si a resturilor vegetale de pe sol/iarba. Anumite suflante/aspiratoare ofera capete interschimbabile, ceea ce este ideal.
 • Volumul de stocare al sacului colector.

Pe langa aceste informatii este important sa cunoasteti si faptul ca exista si aparate 3 in 1, suflanta, aspirator si tocator de frunze. Beneficiul este ca platim mai putin pentru un astfel de aparat si spatiul necesar depozitarii este mai mic insa se pot folosi numai pentru suprafete mai mici de teren.

Foarte important! Utilizarea oricarei suflante trebuie sa aiba loc in conditii de siguranta. Este indicat ca in timpul folosirii sa se poarte echipament de protectie pentru urechi, ochi si masca de praf.

Recomandare

Sunt multe aspecte de care trebuie sa tinem cont daca dorim sa gasim o suflanta potrivita nevoilor si asteptarilor noastre. Raportul CALITATE/ PRET/CONFORT este important si cred ca intrebarea la care trebuie sa ne raspundem este urmatoarea: Este mai convenabil sa platesc mai putin dar sa consum mai mult efort si timp sau este mai bine sa platesc putin mai mult pentru un instrument care ma ajuta sa termin treaba intr-un timp foarte scurt cu minim de efort?

Oferta suflante: https://kivi.ro/86-suflante-si-aspiratoare-de-frunze

Pentru mai multe informatii nu ezitati sa ne contactati la numar de telefon: 0722 512 214, pe adresa de e-mail: office@kivi.ro sau pe Facebook.

Kivi.ro va ureaza o toamna minunata si bogata in alegeri inspirate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s